21-väyläinen Härkälinnan Frisbeegolfrata Hauholla, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Hämeenlinnasta on monipuolinen rata, joka on suunniteltu palvelemaan kaiken tasoisia pelaajia. 

RATAAN TULOSSA MUUTOKSIA!
Vihdoin kentän kuivuttua päästään radan kimppuun! 17.-19.5 ja 24.-26.5 viikonloppuina uudistustyöt käynnissä. Heittäjät väistävät työntekijöitä, ettei hommat keskeydy 🤩 Uudet väylätaulut, korit ja alustat päivitetään keväällä 2024. Ota meidät seurantaan Facebookissa ja Instagramissa ja pysy kuulolla!

Lajiin on ensikertalaisenkin helppo tutustua niittyosuudella (väylät 1-6 ja 19-21). Aloittelijana ei vielä tarvitse murehtia niin tarkkaan kaikista säännöistä. Rata tarjoaa kuitenkin haasteita kokeneemmille pelaajille jo yksinomaan metsäväylillä puiden puolesta, mutta myös erilaisten jippojen myötä koko radan varrella (mandot, saarekkeet, OB:t ym.).

9. väylän jälkeen on laavu, jossa voi pitää taukoa ja paistella vaikka makkarat välissä. Huomioithan muut pelaajat ja kulkijat sekä huolehdit omista sotkuista. Roskiksia on sijoiteltu tasaisin välimatkoin radalle.

Toisin kuin suurin osa Suomen frisbeegolfradoista, Härkälinna Frisbeegolf on yksityinen rata, jonka Leppäniemen isäntä perheineen on rakentanut omakustanteisesti alusta loppuun itse koreja, opasteita ja heittoalustoja myöten.

Kiekkoja voi vuokrata meiltä tai ottaa omat mukaan. Myynnissä myös Westside Discin kiekkoja.

Jos laji ei ole entuudestaan tuttu, tutustu frisbeegolfin sääntöihin täältä.

Lämpimästi tervetuloa heittelemään Leppäniemeen, vaikka et olisi mökkiä vuokrannutkaan!

Härkälinnan frisbeegolfradan historiaa

Jo 12 vuotta sitten, 4.6.2011 juhlittiin 9-väyläisen frisbeegolfradan avajaisia Leppäniemen Hirsihuviloilla. Tällöin laji oli Suomessa melko uusi tuttavuus ja silloin radasta tehtiin 868 metriä pitkä peltorata.

Leppäniemen vanha isäntä Jaakko Pouttu näki silloin frisbeegolfin potentiaalisena ja nopeasti kasvavana lajina ja niin ensimmäisten ”testivuosien” jälkeen kesällä 2016 rata laajeni 21-väyläiseksi pelto- sekä metsäradaksi. Radan pituus kasvoi 1667 metriseksi.

Keväällä 2020 rataan on tehty viimeisin muutos. Väyliä siirrettiin, luku pysyi samana 21. Pituudeksi tuli 1761 metriä.

  • Härkälinna Frisbeegolf ratakartta
  • Neljä ihmistä ja jackrusselinterrieri puttietäisyyden päässä frisbeegolf korista nurmialueella.
  • Frisbeegolfaaja puttaamassa Härkälinna Frisbeegolf-radalla.
  • Härkälinna Frisbeegolf Hauholla. Frisbeegolfia kesäillassa Kanta-Hämeessä, kiekko matkalla kohti koria.
  • Härkälinna Frisbeegolf radan kori rannan läheisyydessä.
  • Frisbeekiekko irtoaa puttaajan kädestä ja kiekko on matkalla kohti koria. Härkälinna Frisbeegolf rata sijaitsee mökkiemme läheisyydessä.
  • Härkälinna Frisbeegolf- pelattavissa myös talvella.
  • Frisbee lentää Härkälinna Frisbeegolf radalla, 21-väyläinen rata jossa mahdollisuus pelata nurmikentällä tai metsässä.
  • Frisbeegolf on koko perheen harrastus, heittäjä keskittymässä heittoonsa.